Станете част от магията на Детския фолклорен фестивал "Веселяче" в Кресна! - blagoevgrad.utre.bg

Станете част от магията на Детския фолклорен фестивал "Веселяче" в Кресна!

02 юни 2018, 08:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Кресна

    Фестивалът е на 2 и 3 юни

Певицата Роси Кирилова е почетен председател на журито

Станете част от магията на 11-тия Детски фолклорен фестивал "Веселяче" в Кресна!
На 2 и 3 юни 2018 г. (събота и неделя) в Кресна ще се проведе за единадесети път очакваният с много вълнение и радост от децата в цялата страна Детски фолклорен фестивал "Веселяче" (ДФФ "Веселяче"). По традиция, домакините от община Кресна и народно читалище "Култура-1932" в града ще посрещнат своите малки и пораснали гости с много празнични предложения и фестивални награди.
Тази година организаторите успяха да достигнат за първи път в историята на фестивала до повече от две хиляди народни читалища и с гордост заявяват, че "Веселяче" и Кресна вече се споменават с очакване и вълнение във всяко кътче на нашата родина, а това е гаранция за нови приятелства, забавления и творчески изяви.
След като в журито на фестивала вече бяха такива звезди на българската съвременна музика като Етиен Леви и Орлин Горанов, тази година е време за поредната голяма изненада за участниците и гостите на музикалното събитие.
Хитовете й са толкова много, а тя е толкова популярна, че няма българин, който да не знае името й и да не е тананикал поне веднъж нейна песен. Тя е истинска звезда, поп певица, композитор, текстописец и телевизионен водещ с издадени 23 музикални албума, но е толкова естествена в общуването със своите фенове, че често те я приемат като най-скъп и близък приятел.
Пяла е с Филип Киркоров, Васил Найденов, Орлин Горанов, Георги Христов, Панайот Панайотов, братя Аргирови, Ваня Костова, Веселин Маринов, Мими Иванова, Нели Рангелова..., обявявана е многократно за Певица номер 1 на България в годишната класация на превърнало се до 2017 г. в институция за всички меломани в България музикално предаване на БНР "Музикална стълбица". Била е посланик на добра воля на Уницеф, а заедно с композитора Хайгашод Агасян и поета Александър Петров създават Химна на Уницеф за България „Да протегнем на някой ръка“. Песните й имат милиони посещения в социалната мрежа YouTube и отдавна са се превърнали в основа за музикалната кариера на хиляди български деца, които притежават музикални умения и певческа дарба.
Тя е .... Роси Кирилова и освен почетен председател на журито на Детски фолклорен фестивал "Веселяче" ще се включи и с мини рецитал след 20:00 часа на 2 юни 2018 г. в организираната дискотека за участниците в конкурсната програма и гостите на Кресна.
Кметът на община Кресна Николай Георгиев отправя специална покана към всички любители на хубавата българска музика да гостуват на Кресна в дните на фестивала, за да подкрепят младите таланти и да се насладят за пореден път на неповторимата красота на българските носии, магията на детските гласове и неподражаемите изпълнения на участниците.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета