Избрани Новини

ГЕРБ - Дупница почете храмовия празник на с.Крайници

Тържествената литургия се отслужи в местния храм "Възнесение Господне"

Едно от най-големите дупнишки села – Крайници – днес отбеляза своя традиционен храмов празник. Зам.кметът на община Дупница Крум Милев и народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска уважиха празника на крайничани. Гости бяха също кметът на община Сапарева баня Калин Гелев и председателят на Общински съвет Иван Куйов. Те присъстваха на тържествената литургия, която се отслужи в местния храм "Възнесение Господне".
Духовното ръководство на Софийска епархия посети село Крайници и отслужи архиерейска св. Литургия. Празничната богослужба бе проведена от Белоградчишкия епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, отец Радослав Ваклин и свещеници от региона.
За да почетат храмовия празник, който е и събор на селото, в Крайници се бяха стекли стотици жители и гости от страната и чужбина. Общински съветници от ГЕРБ също уважиха празника.
По-късно същия ден, представители на ПП ГЕРБ - Дупница почетоха годишнината от гибелта на поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Венец от името на политическата сила, пред бюст-паметника на Ботев в Дупница, положиха общински съветници от местния парламент. Присъстващите запазиха минута мълчание и сведоха глави в знак на признателност към паметта на героите. Точно в 12:00 ч., с воя на сирена Дупница притихна за минути, отдавайки почит към знайните и незнайни герои.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов