Избрани Новини

Най-големите звезди на народната музика на сцената на "Фолклорна магия“

От 29 юни до 1 юли Банско ще бъде домакин на първия национален фестивал за народно творчество

Фестивалното лято в най-популярния български планински курорт започва със заявката да бъде още по-успешно от предишните издания. Наред с утвърдените събития като Банско Джаз Фест, Банско Опера Фест, Банско Балкан Фест и Летните театрални вечери, културната програма на община Банско включва и нови фестивални формати, които обещават да се превърнат в любими събития за българската и чуждестранна публика.

От 29 юни до 1 юли Банско ще бъде домакин на първия национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“. Форумът има за цел да популяризира, съхрани и развие българските традиции, фолклор, обичаи, култура и родното производство. Фестивалът ще представи пазителите на българското народно творчество – самодейци от всички фолклорни области и възрасти, занаятчии и демонстранти на традиционни стоки. Изпълнителите ще се представят на няколко сцени в градския парк в целодневна конкурсна програма в категориите пеене, свирене, танци и демонстрация на обичаи и традиции. През трите дни те ще бъдат оценявани от авторитетно жури.
Организаторите Фен Фолк ТВ и Община Банско обявиха и гост-звездите на националния фестивал за народно творчество. За първи път на една сцена, на живо участие ще вземат едни от най-обичаните и популярни изпълнители на народната музика в България. Ще има концертна програма в обедната част на деня, както и вечерта.
След официалното откриване на „Фолклорна магия“ на 29 юни, на сцената на фестивала ще се изявят Румяна Попова, Янка Рупкина и Илиян Йорданов, Ваня Вълкова, МФГ Годлевски Великден и оркестър "Щуро маке".
През втория фестивален ден, 30 юни жителите и гостите на Банско ще могат да чуят на живо Радостина Паньова, Ива Давидова, Ана-Мария, Неврокопски ансамбъл за песни и танци, гр.Гоце Делчев, Младен Малаков и Надя Петрова.
В последния ден от национален фестивал „Фолклорна магия“ - 1 юли - посетителите ще могат да се насладят на изпълненията на Бинка Добрева и Александър Райчев, Ива и Велислава Костадинови, Бански старчета, Гуна Иванова, Илиян Михов – Баровеца, Георги Янев и оркестър "Орфей".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов