ЮЗДП зарибява с балканска пъстърва - blagoevgrad.utre.bg

ЮЗДП зарибява с балканска пъстърва

05 юни 2018, 21:04 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗДП

    Зарибяването вече е в ход и продължава до 7 юни

162 000 балкански пъстърви ще бъдат разселени в планинските притоци на Струма, Места и Вит

162 000 балкански пъстърви ще бъдат разселени тази година в планинските притоци на реките Струма, Места, Вит. Това е четвърта поред кампания на Югозападното държавно предприятие, насочена към опазване на биологичното разнообразие и подпомагане на естественото възпроизводство на балканска пъстърва като местен вид чрез зарибяване. Близо 26 000 лева е предвиденият финансов ресурс за закупуване на нулевогодишните рибки, които са с размер от 0.5 до 1 грам.
Зарибяването вече е в ход и продължава до 7 юни, като се извършва на територията на 23 поделения на предприятието. Това са държавните ловни стопанства „Витошко-Студена”, „Дикчан” и „Осогово” и държавните горски стопанства в Белица, Белово, Благоевград, Гърмен, Добринище, Дупница, Елешница, Етрополе, Катунци, Кресна, Кюстендил, Места, Невестино, Първомай, Рилски манастир, Рибарица, Самоков, Сандански, Черни Вит, Якоруда.
Зарибителният материал от балканска пъстърва е произведен в рибовъдно стопанство „Тошков чарк”. Транспортира се в найлонови чували с кислород и е придружен с ветеринарномедицински сертификат и документ за произход.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета