Избрани Новини

Задържаха двама гърци с кокаин

Отново на ул."Христо Татарчев" хванаха наркоман

Акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград. Резултатите:

- На 5.06.2018г. около 18:35 часа на пътя между с.Горно Спанчево и с.Катунци, от полицейски служители на РУ-Сандански е извършена проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от П.З. /31г./ от Гърция и пътуващият в него Х.А. /33г./ от Гърция. Намерено и иззето е пликче, съдържащо около 3,26 грама бяло прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. С техническо средство е установено, че водачът П.З. е шофирал след употреба на наркотични вещества. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

- На 5.06.2018г. около 22:30 часа в ж.к.“Запад“ в Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е извършена проверка на М.М. /18г./от с.Церово, общ.Благоевград и Б.Т /18г./ от Благоевград. В М.М. е намерена и иззета около 0,6 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

- На 5.06.2018г. в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността „Манастира“, землище на Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич са намерени и иззети около 66 бр. тревисти растения с общо тегло около 112 килограма. След направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Образувано е досъдебно производство.

- На 6.06.2018г. около 00:50 часа в ЦГЧ на Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е извършена проверка на 17-годишен младеж от с.Рилци, при която е намерена и иззета около 0,7 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

- На 6.06.2018г. около 02:35 часа на ул.“Хр. Татарчев“ в Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е извършена проверка на лек автомобил мини „Уан Д“, управляван от 23-годишна водачка от с.Черниче, общ.Симитли. В пътуващия в автомобила М.Л. /23г./ от с.Крупник, общ.Симитли е намерена и иззета около 0,3 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. М.Л. е задържан със заповед за задържане до 24 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов