Съдят мъже, оказали съпротива на полицейски служители в Сандански - blagoevgrad.utre.bg

Съдят мъже, оказали съпротива на полицейски служители в Сандански

06 юни 2018, 20:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

Демонстрирали агресивно поведение спрямо органи на реда

Районна прокуратура – Сандански е внесла обвинителен акт срещу Д.Б. и Н.Б. – син и баща, за агресивно поведение спрямо органи на реда.

Около 11 ч. на 22.01.2017 г. полицейските служители А.Ш. и К. Г., при РУ – Сандански, извършвали контрол на пътното движение в района на кръстовището на улиците „Солунска“ и „Гоце Делчев“, в района на Културния дом в гр. Сандански. Докато съставяли акт за установяване на административно нарушение на спрян за проверка водач, те забелязали, че непосредствено пред тях, върху паркомясто, предназначено за инвалиди, паркира лек автомобил „Ауди А6“. На шофьора бил подаден звуков сигнал за превантивно предупреждение с цел МПС да бъде преместено. Въпреки това той демонстративно излязъл от него, заключил го и тръгнал.

Автоконтрольорите направили устна забележка на водача на автомобила за неправилното паркиране. В отговор на това Д.Б. започнал да отправя ругатни, обиди, закани по техен адрес, с което целял открито да демонстрира, че стои над законоустановения ред. Всичко това се случвало в оживен район на града, в присъствие на множество минувачи.

Д.Б. бил предупреден, че ще му бъде съставен акт за административно нарушение. Въпреки това той продължил да се държи арогантно, като през цялото време обиждал и заплашвал полицейския служител. Той започнал демонстративно да набира телефонни номера, като се заканвал с жестове и думи.

Не след дълго на място пристигнал Н.Б. - баща на обвиняемия Д.Б., както и други негови роднини. Напрежението ескалирало. Д. Б. внезапно се насочил към излезлия от служебния автомобил полицай и го ударил в гърдите, с което му нанесъл телесна повреда. При опит да бъде задържан той оказал яростна съпротива, като се дърпал, буйствал и викал.

В този момент се намесил бащата на обвиняемия, който решил да попречи на органите на властта да изпълняват служебните си задължения, като в резултат на това повредил форменото полицейско облекло.

Предстои делото да продължи в съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета