Избрани Новини

Михаела Манчева от Банско ще пее на "Детски Пирин Фолк – 2018”

Една малка звезда от Школата на Марин Бърдарев ще изгрее на сцената на Летния театър в Сандански

Михаела Манчева от гр. Банско е класирана за участие на фестивала „Детски Пирин Фолк – 2018”, който ще се проведе на 24-ти август в Летния театър в гр. Сандански и ще бъде излъчен директно по три национални медии.
Журито в състав: Димитър Христов – председател, Гуна Иванова, Бинка Добрева, Валери Димчев и Зорица Органджиева избраха двайсетте деца от цялата страна, които ще вземат участие във фестивала.
Михаела ще изпее „на живо” песента „Ситна ми роса зароси”, продуцирана от нейния учител Марин Бърдарев.
Интервютата на децата и журито, направени по време на конкурса можете да гледате на сайта на фестивала – pirinfolk.com, както и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/pirinfolk/?fref=ts.
Михаела завършва пети клас в родния си град Банско и се занимава с пеене от три години в Школата по народно пеене и народни инструменти на Марин Бърдарев. Участва в национални конкурси и фестивали като „Орфеево изворче”- гр. Стара Загора, „Орфееви таланти” – гр. Калофер и гр. Пловдив, музикалната класация на „радио Хоризонт” - „Млади фолклорни таланти” в Студио 1 на БНР – гр. София. Участват в записването на Първия самостоятелен албум на Школата по народно пеене и народни инструменти, както и участия на общи концерти с едни от най-известните музиканти от шоубизнеса в България, организирани от Марин Бърдарев с подкрепата на Община Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)