Избрани Новини

Общините Разлог и македонската Гьорче Петров обсъдиха общ проект

Той е за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища

Представители на Община Разлог бяха посрещнати от кмета на Община Гьорче Петров Александър Наумоски за съвместното провеждане на четвърта работна среща по проект „Изпълнение на образователни методи – „Направи и научи” при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища”, финансиран по програма „Еразъм +” на Европейския съюз.
Община Разлог (България), Община Гьорче Петров (Македония), ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Баня, община Разлог (България) и ОУ „Мирче Ацев” (Македония) работят в партньорство по проекта от ноември 2016 година. Основната цел на проекта е чрез практическо обучение учениците от основните училища да научат повече за възобновяемите енергийни източници, използването и популяризиране на слънчевата енергия, както и за самото производството на енергия. Над 300 ученици са повишили знанията си за възобновяемите енергийни източници след включването им в дейностите по проекта.
Представителите на двете партньорски общини одобриха финалната версия на Стратегията за партньорство, която предстои да бъде подписана на тържествена церемония. Учители от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Баня, община Разлог (България) и ОУ „Мирче Ацев” (Македония), както и експерти от неправителствения сектор анализираха резултатите от проучванията сред учениците, относно изпълнението на дейностите заложени в проекта. Награди получиха най-добрите ученическите екипи за своите презентации посветени на възобновяемите източници.
Проектът „Направи и научи” има за цел да насърчава използването на нови подходи за обучение и работа като една чудесна възможност за по-ефективно образование и създаване на дълготрайно партньорство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)