Избрани Новини

Извършител на убийство на жена в Кюстендил остава в ареста

Мъжът пребил с юмруци М.Д., след което й нанесъл удари с нож

Състав на Софийски апелативен съд е потвърдил мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.С., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него убийство на жена – по чл. 115 от НК.

На 13.05.2018 г., в Кюстендил, обвиняемият С. имал среща с пострадалата М.Д., с която поддържали близки отношения. Двамата изпили голямо количество алкохол и между тях възникнал скандал. Мъжът пребил с юмруци М.Д., след което й нанесъл удари с нож, в резултат на което жената починала.

Обвиняемият направил опит да укрие трупа на М.Д. в мазето на къщата, където го държал повече от две седмици – до 28.05.2018 г.

Б.С. сам се предал в полицията, направил самопризнания и изразил съжаление за стореното.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за вината на обвиняемия, извършено е освидетелстване и разпит на свидетели.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Софийската апелативна прокуратура, че има опасност обвиняемият да се укрие, предвид, че е осъждан за други престъпления против личността. Наказанието за престъпното деяние, което е извършил, е от десет до двадесет години „лишаване от свобода“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов