Избрани Новини

В Белица канят на празник "С любов и вяра в общите ценности“

На специални щандове местни производители ще покажат продукти, произведени в екологична среда

Кметът на община Белица Радослав Ревански кани приятели и гости на второто издание на общинския празник под мотото „С любов и вяра в общите ценности“ .
Двудневните празнични събития ще се състоят на 31 август и 1 септември 2018 г. с футболни турнири и богата културна програма.
Както през миналата година , така и тази събитието ще премине с амбицията да съхрани и популяризира българската природа, фолклор и народни традиции, да представи модела на мирно съжителство на религиозно разнообразни общности, както и да стимулира туризма.
На специални щандове местни производители на млечни продукти, сладка от горски плодове, пчелен и билков мед, както и събирачи на билки и гъби отново ще имат възможност да изложат своите продукти, придобити и произведени в екологична среда.
Домакините ще представят и ще нагостят всички с известния сред кулинарите сладък и здравословен кромид-лук, както и с разнообразните видове току-що набран сух боб, от най-малкия до най-едрия. Ще бъдат изложени местни традиционни специалитети, от които всеки ще може да опита и да се наслади.
През целия празничен ден на 1 септември /събота/ до късно вечерта на открита сцена в центъра на Белица ще има музикална програма, която ще предложи феерия от багри, песни и танци от талантливи самодейни колективи от областите Благоевград, Пазарджик, Смолян , Търговище от Република Македония и ВИП гост изпълнители.
Футболни отбори ще разиграят двудневен детски футболен турнир на стадиона в града. Специална туристическа програма с организирани туристически маршрути „Приятели на Белица” ще позволи на всички любители на красивата природа да се докоснат до природните и туристически забележителности в Белица.
За всички самодейни колективи , участници в културната програма Фондация „Четири лапи“ осигурява безплатно посещение на Парка за мечки, разположен на 12 км. от Белица.
Амбицията на организаторите е от 2018 година събитието да се превръща в международно, като тази година ще участват гост изпълнители от Република Македония . В миналогодишното издание на празника са присъствали около 2000 посетители. Тази година организаторите очакват броят на присъстващите да бъде значително завишен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)