Избрани Новини

Лятното зацветяване на Банско е в своя разгар

Пролетните видове в цветните фигури се подменят с тагетес, циния и невен

Спазвайки традицията си да бъде образец за зелена община, Банско отново е на прага на лятото с красиви и поддържани зелени площи. Лятното зацветяване е в своя разгар, а по стълбовете на улиците в центъра на града и на сградата на администрацията, вече са поставени пъстри саксии с мушката и сакъзче.
Пролетните видове в цветните фигури се подменят с тагетес, циния и невен – собствено производство. Допълват ги видовете салвия, бегония, колеос и други. Цветните масиви са оформени ефектно с керемидки и бели речни камъчета, а храстовите зони в централната градска част се подновяват поетапно с млади екземпляри.
За да бъдат свежи и зелени цветните композиции и тревните площи през топлите месеци на годината, община Банско продължава да увеличава терените с монтирани поливни системи. Тази година се предвижда автоматизирано да бъдат поливани тревните площи по новоизграждащите се участъци на улиците „Пирин” и „Гоце Делчев”. Дръвчетата, които бяха засадени през пролетта от местната администрация, също ще се радват на редовно поливане.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)