Избрани Новини

До началото на юли в Бобов дол трябва да се проведе открито заседание

Съкращенията на миньорите започват от 16 юли

До началото на юли в община Бобов дол трябва да се проведе открито заседание с участието на всички заинтересовани по предстоящото закриване на рудник "Бобов дол" и съкращаването на 400 миньори, каза кметът на града Елза Величкова. Покана за участие ще бъде изпратена на социалния и енергийния министър, омбудсмана и на депутати, съобщи БНР.
Съкращенията на миньорите започват от 16 юли, казаха от бюрото по  труда. Общинската управа на Бобовдол е категорично против съкращенията и ликвидирането на отрасъла, каза бившият заместник кмет и бивш общински съветник, сега говорител на общината Валери  Радлеков:
"Още 2000-та година правителството на Иван Костов прие програма за техническа ликвидация, консервация и ликвидация на подземния рудник. Беше ясно през всичките тези 30 години, че предстои закриване на мината. Това, което трябваше да направят всички правителства и кметове на Бобов дол, е да се иска от правителството на държавата да се намеси, като осигури преки инвестиции в районите и общините, където има минна промишленост."


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов