Избрани Новини

Окръжна прокуратура – Благоевград протестира наложено наказание

То е на данъчен служител, обвинен за вземане на подкуп

Вчера, 11.06.2018 г., по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е наложил на Г.Ц. наказание от две години „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да заема контролна дейност в държавни или общински органи за срок от две години.

Г.Ц. е бил привлечен към наказателна отговорност, след като по време на претърсване, извършено при условията на неотложност, в чантата му е била открита парична сума в размер на 1000 лева, предадена му като подкуп.

Досъдебното производство срещу данъчния служител е приключило за малко повече от месец, след което на 31.03.2017 г. Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт за извършено от него престъпление по чл. 301, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Подсъдимият Ц. заемал длъжността на главен инспектор по приходи в ТД на НАП-София, отдел „Оперативни проверки“.

В периода 22.02.2017 г. – 28.02.2017 г., на различни места в Разлог, той поискал и приел подкуп, за да не извърши действие по служба, а именно да не състави акт за установяване на административно нарушение.

При проверка на хранителен магазин, стопанисван от ЕТ „Б. – Г.Б.“, и констатирана разлика в касата на търговския обект в размер на 41.81 лв., той поискал подкуп в размер на 1500 лв.

Няколко дни по-късно, в изнесено работно място на ТД на НАП гр. София, в качеството му на длъжностно лице, обвиняемият Ц. приел от представител на ЕТ плик със сумата от 1000 лв., за да не състави акт.

Окръжна прокуратура – Благоевград подготвя протест срещу присъдата на първоинстанционния съд, която счита за несправедлива, с оглед вида на наложеното от съда наказание.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)