ЮЗДП е домакин на националното състезание за "Най-добър секач” - blagoevgrad.utre.bg

ЮЗДП е домакин на националното състезание за "Най-добър секач”

13 юни 2018, 10:40 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗДП, архив

    Участват 7 отбора с 14 участници

То ще се проведе на 13 и 14 юни на територията на ДГС - Самоков

Югозападното държавно предприятие е домакин на националното състезание за „Най-добър секач”, което ще се проведе на 13 и 14 юни на територията на „ДГС Самоков”. Организатор е фирма „Андреас Штил” ЕООД - един от водещите производители на професионална техника за горския сектор.
Общо 7 отбора с 14 участници от държавните горски предприятия и Учебно-опитните горски стопанства на Лесотехническия университет в Петрохан и Юндола се включват в тазгодишната надпревара. Отборът на ЮЗДП ще бъде представен от Петър Вучов и Личо Личев от държавните горски стопанства в Самоков и Тетевен, които заеха първите две места в регионалното състезание през месец май.
Откриването и техническата конференция са днес от 18.00 часа,в хотел “Ten Houses” край с.Говедарци. Същинското състезание е на 14 юни, като преди обяд участниците ще мерят сили в дисциплината поваляне на дърво. От 12.45 часа до 19.00 часа е вторият етап, в състезателите ще покажат професионалните си умения в останалите четири дисциплини: смяна на верига на бензиномоторен трион, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета