Избрани Новини

"Забавно лято в библиотеката" ще има за децата на Белица

Образователни и развлекателни мероприятия са от 15 юни до 31 август

За поредна година НЧ ” Г.Тодоров 1885” съвместно с Туристическия информационен център и Историческия музей организират за всички деца на Белица образователни и развлекателни мероприятия от 15 юни до 31 август 2018 г.
В Централната читалищна библиотека под мотото ”Забавно лято в библиотеката” е организирана специална програма, която има за цел да развие креативното мислене на децата  чрез творчески процес и ролеви игри, и същевременно да разберат по един интерактивен начин как геометрията може да бъде красива, аритметиката да бъде забавна, четенето да бъде интересно и в същото време детето да пътешества по целия свят.
На екскурзия (с четене и презентации) в моята красива Родина, децата ще могат да се забавляват заедно с Пинокио, Снежанка, Палечка и още много приказни приятели в откритата библиотека, разположена в парковата градина на главната улица „Владимир Поптомов“ .
В темата „ Магията на фолклора" библиотекарите са подготвили беседи, свързани с българския фолклор. Децата ще се запознаят с характерни неща в българския фолклор. Ще се потопят в разнообразието на народните традиции, обичаи, непознати обреди, вярвания и легенди за родния край.
Ще участват в онлайн „Пътешествие без куфар", в което ще им бъде представена интересна и любопитна информация за различните континенти и държави.
В специална програма „На гости при баба и дядо“- 2018 обединяват усилията си Общоисторическият музей към читалището и Туристическият информационен център с походи до забележителни природни обекти, свети места и образователни теми, свързани с историята на Белица
• ПОХОД ДО МЕСТНОСТТА “СВ.ИЛИЯ - ЛЕГЕНДИ ОТ БЕЛИЦА
• ПОХОД ДО МЕСТНОСТТА “СВ.АТАНАС“ - РАЗКАЗ ЗА ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ
• ПОХОД ДО МЕСНОСТТА „СВ.ПЕТЪР“ – Тема: ТРАКИТЕ, НАСЕЛЯВАЛИ НАШИТЕ ЗЕМИ
• ПОХОД ДО МЕСНОСТТА „ СВ. ПАРАШКЕВА“ - ЕТНОСИТЕ В БЕЛИЦА, СЪЖИТЕЛСТВО И ФОЛКЛОР
• ПОХОД ДО „БОБОТНАТА СКАЛА“ - ПРИРОДНИ ФЕНОМЕНИ. КРАСОТАТА НА НАШАТА ПРИРОДА
• ПОХОД ДО РИБАРНИКА НА ПЕШО – ТУРИЗЪМ И АТРАКЦИИ
• ЛЯТНО КИНО – зала ТИЦ

Желаещите да участват в „Забавно лято в библиотеката“ и „На гости при баба и дядо“ могат да се запишат при гл. библиотекар Катя Веселинова, музеен уредник Мария Ваканова и Йордана Георгиева – зав. ТИЦ
Записвания: Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ , тел. 074442227



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов