Петър Вучов от ДГС "Самоков" е "Най-добър секач” - blagoevgrad.utre.bg

Петър Вучов от ДГС "Самоков" е "Най-добър секач”

15 юни 2018, 21:43 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗДП

  • Снимка:
    ЮЗДП

Избраха най-добрите дървосекачи в страната

Петър Вучов от „ДГС Самоков” зае първо място в дисциплината „Комбинирано рязане” в националното състезание за „Най-добър секач”. Другият представител на ЮЗДП - Личо Личев от „ДГС Тетевен”, се класира втори в дисциплините „Монтаж на верига” и „Кастрене” и трети в „Прецизното рязане”.
Отборът на Учебно-опитното горско стопанство „Г.Ст.Аврамов“ – с.Юндола защити шампионската си титла от миналата година. Купата и златните отличия завоюваха състезателите Ибрахим Мандраджи и Мехмед Салих. Втори в отборното класиране е съставът на Южноцентралното държавно предприятие - Смолян, а трети - тимът на Северозападното държавно предприятие - Враца.
Домакин на атрактивната надпревара тази година беше Югозападното  държавно предприятие. Състезанието се проведе на територията на „ДГС Самоков”, край село Говедарци и премина при отлична организация и стриктно спазване на правилата за безопасност. В него премериха сили общо 7 тима с 14 участници от държавните горски предприятия и двете Учебно-опитни горски стопанства в Бързия и Юндола. Надпреварата включва 5 дисциплини според изискванията на правилника за провеждане на Световно първенство – поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене. Участниците бяха оценявани от авторитетна 5-членна съдийска комисия с председател доц.Димитър Георгиев от Лесотехническия университет.
За професионалните си умения и майсторство всички участници получиха грамоти и предметни награди, осигурени от фирма „Андреас Штил” ЕООД - един от водещите производители на професионална техника за горския сектор и организатор на състезанието.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета