Избрани Новини

Благотворителен базар се проведе в Благоевград

Той е в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Благотворителен базар се проведе днес в Благоевград. Той бе в помощ на двойки с репродуктивни проблеми и се организира от фондация "Майки за донорството". Целта на мероприятието, което е част от поредица подобни инициативи в страната, е да се подпомогне намирането на донорски материал, като същевременно фондацията разяснява какво представлява донорството и как може човек да се включи в системата.

"Шатрата на мечтите", която бе разположена на площад "Македония", предлагаше на желаещите да подпомогнат дейността на фондацията сувенири, ръчно изработени предмети, уникални артистични изделия и интригуваше както възрастните, така и децата.

Досега фондацията е помогнала на 32 двойки със сумата от 5 000 лв. за всяка двойка. Родените деца на тези двойки към момента са 13, а още 7 са на път да се родят. Средствата са събрани основно от fb базара на страницата "Донорството е живот / Майки за донорството" и от "Шатрата на мечтите". Акцията, която се провежда в момента в цялата страна, е в помощ на двойката Дарина и Антон от Велико Търново.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)