Избрани Новини

Гладиатори се биха в Склаве

Уникална възстановка на гладиаторски битки показаха в селото

Село Склаве, община Сандански, се утвърждава като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи.

По време на традиционния събор на селото се проведоха и Спартакови игри и римски възстановки, които напълниха санданското село с местни и гости.

Събралите се жители и гости на с.Склаве станаха свидетели на уникална възстановка на римски пазар на роби, гладиаторска тренировка и битка. Около 35 възстановчика от групата Legio IItalica и специални гости гладиатори от Gruppo Storico Romano, Рим, Италия представиха невероятно и запомнящо се шоу.

Местни и туристи стават свидетели на пътя на легендарния вожд на възстанието на робите от робския пазар в селото до гладиаторските боеве и славата на Рим.

Гости на Спартаковите борби бяха кметът на община Сандански Кирил Котев, заместник- кметовете Георги Трайков и Зорица Органджиева, евродепутатът Ангел Джамбазки, Атанас Стоянов - народен представител, Александър Томов – почетен гражданин на град Сандански и шампион в класическа борба, кметове на кметства.

В кметството на село Склаве, известно като родното място на тракиеца Спартак, всеки може да разгледа малка експозиция за роба-гладиатор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)