Избрани Новини

Хиляди се събраха в Благоевград за Годишните музикални награди на БГ Радио

Благоевград бе обявен за "Град - посланик на българската музика"

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри  шестото поредно издание на Годишните награди на БГ Радио в Благоевград. Той не скри удовлетворението си от съвместната работа с организаторите от БГ Радио и добрите постигнати резултати. „Когато преди няколко години с БГ Радио решихме церемонията да бъде в Благоевград, беше като на шега. Сега церемониите се броят и на двете ръце - шесто поредно издание. Ако преди това въпросът беше "къде" и "кога", сега е само "кога". Благодаря на всички, които сте тук! Благоевград ви обича, а всички ние обичаме българската музика“, каза кметът д-р Камбитов.
Парк „Македония“ отново събра десетки хиляди почитатели на българската музика - публика, идваща от цялата страна, за да чуе и види своя любим изпълнител и да  го подкрепи.
За доброто настроение на публиката преди старта на церемонията се погрижиха малките музиканти, представители на музикално студио „Фа диез“ и „Престо“.
За първи път бе присъдена награда "Град - посланик на българската музика", която бе връчена на кмета на Благоевград.
 Д-р  Атанас Камбитов заедно с Поли Генова връчиха приза в категория „БГ Видеоклип" за песента" Гълъбо" на режисьорите  Стефка Николова и Васил Стефанов.
Песента" Гълъбо" на Миро бе отличена  в категория „ БГ песен“.
Ключов  момент в церемонията бе връчването на почетна награда на композитора, написал едни от най-красивите български песни – Тончо Русев. Специално за него на сцената в Благоевград на Годишните  музикални награди на БГ Радио за първи път се качи Васил Найденов.
В номинациите за „БГ текст“ за статуетката се пребори песента "Гълъбо" с текст на Вида Пиронкова, а в категория „БГ албум“ награда получи "Знам" на Любо Киров. За „БГ изпълнител“ слушателите на Бг Радио избраха Криско, те гласуваха и за Дара в категория „БГ изпълнителка“. На сцената на БГ Радио, се качиха и Pavell&Venci Venc', които грабнаха приза  в  категория „БГ дуо/трио“. Статуетката в категория „БГ група“ бе връчена на "СкандаУ" .
Слушателите на най-българското радио отредиха Папи Ханс с песента "Кекс" за победител в категория „БГ дебют“.
Специалната награда на БГ Радио - БГ посланик получи забележителният български хор "Мистерията на българските гласове". Рок легендите от „Ахат“ изпълниха хита "Черна овца", след като взеха статуетката в категория "БГ Вдъхновение".
NOVA телевизия ще излъчи церемонията по раздаване на Годишните  музикални награди на БГ Радио 2018 тази вечер в 22:30 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов