Избрани Новини

"Песента на водата" - предизвикателство за фотографи

Фотографиите трябва да се изпратят до 22 юли 2018 г.

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” - Благоевград продължават да очакват фотографии за фотоконкурса. 

Темата е "Песента на водата". Целта е да се провокира творческият поглед към огромното водно богатство на Югозападна България – реки, езера, язовири, водопади, извори… Идеята е да се покаже природната красота на Югозапада, но и да се акцентира върху значимостта на един от най-ценните природни ресурси – водата и необходимостта от нейното отговорно опазване.

Жури от фотографи ще избере 45 от най-добрите снимки, в които ще „звучи“ „Песента на водата“. Избраните фотографии ще бъдат представени в изложба, посветена на  45-тия рожден ден на Радио Благоевград - Радиото на Югозапада. 

За класираните на първите три места ще има и парични награди: I място - 500 лева, II място - 300 лева, III място - 200 лева, ще има и специални награди.

Журито е в състав д-р Крум Иванов от Факултета по изкуствата на ЮЗУ, Юлиан Механджийски – Клуб на благоевградските фотографи и Емил Панделов – фото клуб „Негатив плюс“ към Народно читалище „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

Всеки може да участва с до две /2/ снимки, като ги изпрати на имейл bnrblagoevgrad@gmail.com до 22 юли 2018 г. Конкурсът не е само за професионални фотографи, нито има ограничения за възрастта на участниците.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов