Избрани Новини

1821 студенти ще приеме ЮЗУ

Приемът на документи започна днес и ще продължи до 5 юли

1821 студенти ще приеме ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград за учебната 2018/2019 година, предаде БНР. Приемът на документи за кандидатстване по професионални направления и специалности започна днес и ще продължи до 5 юли от 8:00 ч. до 17:00 ч. в  делнични дни и от 9:00 ч. до 15:00 ч. в събота и неделя. Кандидат-студентите трябва да подадат комплект документи за кандидатстване, които се предлагат в университетската книжарница и струват 4.50 лв., оригинал и копие на диплома за  завършено средно образование, квитанция за платена такса за участие в кандидатстудентския конкурс и класиране, която с решение на МС  е 30.00 лв., лична карта.

Тази учебна година професионалните направления са 30, специалностите са 75. Нови специалности са „Английски език – превод и комуникации“, „Български език и китайски език“, „Български език и турски език“, „Педагогика на обучението по химия и физика“.

От днес до 5 юли продължава електронното полагане на изпити. Електронните изпити се провеждат в делничните дни сутрин от 11:00 ч. или след обяд от 14:00 ч. В събота – от 11:00 часа.

Първото класиране ще бъде обявено на 10 юли, а второто на 16 юли.

Както всяка година, така и тази, разчитаме на традиционно високия интерес към нашия университет и вярвам, че местата ще бъдат попълнени“ - сподели проф. Антони Стоилов, зам. ректор „Образователни дейности“ в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)