Избрани Новини

Пъстра съпътстваща програма предлага "Франкофоли“ 2018

Ще има интересни забавления, базари, инсталации и игри за малки и големи

Много емоции, интересни забавления, базари, инсталации и игри е подготвила Община Благоевград в съпътстващата програма за “Francofolies. Благоевград”2018. Всички избрани събития ще бъдат с вход свободен и достъпни за жителите и гостите на областния център.  
Пред МОЛ „Ларго“ ще бъде разположен Информационен-туристически център. На шатрата ще бъдат предлагани тематични гривни, тениски, значки и карти,  сувенири с логото на фестивала.  Информационен център ще има и в парк „Македония“ за улеснение на гостите на събитието.
Забавни творчески ателиета на Фондация „Easy Art“ ще радват малки и големи жители и гости на Благоевград през двата дни на фестивала „Франкофоли“. Шатрите ще бъдат разположени в градинката пред хотел „Монте Кристо“, където ще предоставят възможност на малчуганите в града да творят и изработват най-различни неща, свързани с Франция. Програмата включва работилници по архитектура с изработка на 3D модели на Айфеловата кула и Триумфалната арка, работилнички за бижута в цветовете на френското знаме, за мода от времето на Луи XIV, за изработка на принтове със символите на Франция, които могат да се правят както върху хартия, така и върху донесени от посетителите тениски. За спомен от фестивала всеки ще може да направи свой франкофонски магнит, а на ръката си ще може да напише името на Francofolies с къна.
Привържениците на интересните и различни продукти ще се докоснат  до творчеството на млади дизайнери, които ще представят своите „изкушения“ на „Арт фест“. И през двата дни всеки, който обича ръчно правени накити и украшения, сувенири и козметика, ще има възможност да си закупи и да се запознае отблизо с производството на био продукти.  Работилничките, в които ще може да намерите различни и цветни „изкушения“, ще бъдат разположени на улица „Сандо и Петър Китанови“ между заведенията Memo и Raffy. Младите дизайнери ще преобразят пространството с изкуство, музика и ателиета за таланти.
Съпътстващата програма включва и шатра на издателство „Колибри“, където всеки ще може да намери книгата на талантливия участник в тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Blagoevgrad“ Винсент Винел. Тя ще бъде разположена в близост до хотел „Монте Кристо“.    Фотографска изложба ще радва гостите на четвъртото издание на „Франкофоли. Благоевград“. В нея ще бъдат показани фотографски  кадри от всички концерти на българското издание на “Francofolies”. Изложбата ще бъде подредена пред Stage Bar.
Гости от Пловдив пред МОЛ „Ларго“ от 10:30 часа днес ще покажат пантонима, като каузата е благотворителна,  а събраните средства ще отидат за Центъра за временно пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“.
Днес от 15 часа в Stage Bar посетители ще бъдат посрещани с Welcome drink. Ще бъдат предлагани френски напитки и ликьори с различни аромати и незабравими вкусове. Всеки франкофон ще може да опита разнообразие от предлаганите продукти. Всичко това ще се случва под съпровода на  пианото на маестро Александър Кипров. Талантливият музикант ще радва посетителите с джаз импровизации по музиката на най- известните френски изпълнители като Едит Пиав, Шарл Азнавур, Жо Дасен и други.
Много цвят, ритъм и добро настроение очаква жителите и гостите на Благоевград.
Община Благоевград е подсигурила брошури с описание на заведения, в които може да намерите френска кухня и традиционна българска. Във флаерите ще бъде описана и програмата за двата фестивални дни по дни, часове и място на провеждане.
Концертите и през двете вечери започват от 18:00 часа, с DJ-сет  в парк „Македония“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)