Избрани Новини

Камерна опера - Благоевград с концерт на открито

Благоевград Лайф

21-06-2018, 12:00

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продължават приятните изненади на Камерна опера

Камерна опера Благоевград започва амбициозно 2018-та година

Ще звучат популярни арии, канцонети, увертюри от опери

Камерна опера - Благоевград ще изнесе концерт на открито, специално подготвен за  жителите и гостите на Благоевград. Събитието ще се състои на площад „Македония“, тази вечер от 19:00 часа. Всъщност това е отложеният поради лошото време концерт от миналата седмица.

Оркестърът на Камерна опера ще зарадва публиката с популярни арии, канцонети, увертюри от оперния репертоар на Моцарт, Росини, Верди, Калман и други. Солисти ще бъдат Борис Тасков - тенор и Добромир Момеков - баритон. Участие ще вземе и маестро Красимир Топалов.
За Blagoevgradutre.bg маестро Петър Радевски, директор на операта заяви, че до края на сезона, който е към 5-6 юли, ще направят още един концерт, защото хората от Благоевград обичат тези музикални прояви. "Програмата за концерта в четвъртък е по-лека, с много оперетни изпълнения, подходящи за слушане на открито, докато си пиеш биричката. При нас май стана традиция в едни-два от четвъртъците през месеца да има такива изпълнения на Камерна опера на открито. Това нещо рядко се прави в другите градове. Но тук, в Благоевград, хората ги обичат и очакват", заяви маестрото.

Да се надяваме, че този път времето няма да попречи на концерта, който беше отложен заради проливните дъждове миналата седмица.

Повече от 45 години Камерна опера радва меломаните в Благоевград със своите изяви.
В последните години Камерна Опера представи на своята сцена постановките „Любовен еликсир”, „Джани Скики”, „Китайките”, „Хирургия”, „Пинокио”, „Дидона и Еней”, „Копче за сън”, „Рита”, „Тайният брак”, „Така правят всички”, „Бастиен и Бастиена", „Царицата на чардаша", „Кармен" и много престижни концерти. Специални гости в два от тях бяха големите български музиканти цигуларят Веско Пантелеев–Ешкенази и великолепният тенор Калуди Калудов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов