Младежки модул на “Франкофоли” събира млади франкофони в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Младежки модул на “Франкофоли” събира млади франкофони в Благоевград

21 юни 2018, 11:55 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Срещата е на 23 юни от 10 часа

Участие ще вземат над 100 младежи, като ще има гости и от Гърция

За поредна година младежки модул събира млади франкофони в Благоевград. Модулът ще се проведе в зала „22 септември“ на 23 юни, като официалното откриване ще бъде от 10:00 часа. Младежкият модул се организира в рамките на международния фестивал за съвременна франкофонска музика „Francofolies.Благоевград“, който се провежда за четвърта поредна година в Благоевград след дългогодишно прекъсване.

По време на Младежкия модул ще бъдат дискутирани три тези. Първата е „Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми означава да се ограничи човешкият дух.” - /Стивън Хокинг/, втората- „Някой може и да съществува без изкуство, но никой не може да е жив без него” – / Оскар Уайлд / и третата- – Човек познава себе си в борбата с препятствията”. /Антоан дьо Сент-Екзюпери/. Дискусията ще даде възможност за обсъждане и формулиране на общи аргументи и защита на отделните тези. Участниците в модула ще бъдат разделени на 3 отбора, като всеки отбор ще защитава определената тема.

Участие в тазгодишното издание ще вземат над 100 младежи, като ще има гости и от Гърция.

Форумът няма състезателен характер, а идеята е да се приобщят децата и да се създаде близка до тях дискусионна среда за споделяне на идеи и гледни точки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета