Ученици от СУ "Св.Паисий Хилендарски” - Дупница посетиха Народното събрание - blagoevgrad.utre.bg

Ученици от СУ "Св.Паисий Хилендарски” - Дупница посетиха Народното събрание

22 юни 2018, 12:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

Поканата бе на народния представител от ПП ГЕРБ Радослава Чеканска

Ученици от Дупница посетиха днес Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска. Младежи от 9-и до 11-и клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски” разгледаха сградата на парламента и се запознаха отблизо с дейността на народните избраници. Поради големия интерес, в рамките на месец това е втората посетителска група, която организира народният представител Чеканска.

По време на визитата, гостити от Дупница се срещнаха и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя запозна младежите подробно с работата на законодателната институция и обърна специално внимание на резултатите от парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. По думите й, по време на председателството България се е представила като достоен член на Европейския съюз. Цвета Караянчева отбеляза, че поставянето на темата за Западните Балкани като един от приоритетите на българското председателство е направило страната ни лидер на Балканите. Тя подчерта, че следващите държави, които поемат председателството на Съвета на ЕС – Австрия и Румъния, също ще продължат темата за интеграцията на Западните Балкани, което показва, че сме успели да убедим партньорите си от ЕС, че приобщаването на страните от този регион е важно.

На председателя на Народното събрание учениците от Дупница подариха картината „Пътят на спасението”, нарисувана от Христина Кьосева – възпитаничка на СУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Групата от 22-ма ученици и техните преподаватели участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент и е част от дейния клуб „ИстОрика” към тяхното училище.

„Те са изключително активни млади хора, с много идеи и желание за реализиране на полезни инициативи. Споделиха, че работят върху интересни проекти, които искат да осъществят в Дупница. Затова се радвам, че имаха възможност да се запознаят отблизо с дейността на парламента и да обменят идеи с председателя на НС Цвета Караянчева”, разказа Радослава Чеканска, по чиято покана учениците посетиха българския парламент.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета