Избрани Новини

Ученици от СУ "Св.Паисий Хилендарски” - Дупница посетиха Народното събрание

Поканата бе на народния представител от ПП ГЕРБ Радослава Чеканска

Ученици от Дупница посетиха днес Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска. Младежи от 9-и до 11-и клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски” разгледаха сградата на парламента и се запознаха отблизо с дейността на народните избраници. Поради големия интерес, в рамките на месец това е втората посетителска група, която организира народният представител Чеканска.

По време на визитата, гостити от Дупница се срещнаха и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя запозна младежите подробно с работата на законодателната институция и обърна специално внимание на резултатите от парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. По думите й, по време на председателството България се е представила като достоен член на Европейския съюз. Цвета Караянчева отбеляза, че поставянето на темата за Западните Балкани като един от приоритетите на българското председателство е направило страната ни лидер на Балканите. Тя подчерта, че следващите държави, които поемат председателството на Съвета на ЕС – Австрия и Румъния, също ще продължат темата за интеграцията на Западните Балкани, което показва, че сме успели да убедим партньорите си от ЕС, че приобщаването на страните от този регион е важно.

На председателя на Народното събрание учениците от Дупница подариха картината „Пътят на спасението”, нарисувана от Христина Кьосева – възпитаничка на СУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Групата от 22-ма ученици и техните преподаватели участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент и е част от дейния клуб „ИстОрика” към тяхното училище.

„Те са изключително активни млади хора, с много идеи и желание за реализиране на полезни инициативи. Споделиха, че работят върху интересни проекти, които искат да осъществят в Дупница. Затова се радвам, че имаха възможност да се запознаят отблизо с дейността на парламента и да обменят идеи с председателя на НС Цвета Караянчева”, разказа Радослава Чеканска, по чиято покана учениците посетиха българския парламент.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов