Избрани Новини

Магистърската програма на АУБ с престижно международно признание

Приета е за пълноправен член на глобалната асоциация за магистърски програми AMBA (Association of MBAs)

Executive MBA програмата на Американския университет в България стана първата и за момента единствена у нас институция – член на престижната организация. Тази година програмата отбеляза своята 15-годишнина и отпразнува успешния си път от старта си в България до днес, когато рожденият й ден се увенчава с това престижно признание.
AMBA – Association of MBAs или в превод Асоциация на магистърски програми по бизнес, е независим международен орган, посветен на следдипломни образователни програми и имащ за цел да повиши своя профил и стандарти за качество в международен план в полза на бизнес училища, студенти, възпитаници и работодатели.
Създадена пред 1967 година, AMBA работи на международната сцена вече 50 години. Акредитацията от АМВА служи като стандарт на световно ниво за всички магистърски степени, като понастоящем организацията акредитира програми от топ 2% от бизнес училищата в над 70 страни. Чрез своя център за проучвания и  развитие организацията произвежда набор от доклади, очертаващи класации и тенденции в областта на следдипломното образование. АМВА е единствената професионална асоциация за членство, свързваща студенти и завършили MBA, акредитирани бизнес училища и работодатели в целия свят. Акредитираните бизнес училища, техните студенти и възпитаници получават достъп до редица изключителни услуги, включително участия в събития и обучения от световна класа.
„За нас членството в AMBA е индикатор, че усилията ни за постигане на високи стандарти в образованието за ръководни кадри и изграждането на лидери дават измерим резултат. В годината на нашия 15-и юбилей това е огромно признание за нас – в Асоциацията членуват само Executive MBA програми, преминали сериозна оценка в глобален мащаб, и нашата, на АУБ, става една от тях. Смятам, че постижението ще допринесе за издигане на престижа на цялата образователна сцена в България, където АУБ успешно изпълнява своята мисия вече 27 години“ – споделя д-р Емилия Занкина, заместник-ректор на АУБ и директор на програмата.
За MBA програмата на  АУБ:
Вече 15 години Executive MBA програмата на Американския университет в България подготвя професионалисти с вдъхновение за позитивна промяна, които трансформират бизнес средата в България. ЕMBA е иновативна програма с фокус върху най-новите бизнес модели и добри практики. Програмата е  акредитирана в САЩ и България и предлага интерактивен и динамичен учебен процес и работа по реални казуси. В нея студенти от различни индустрии черпят знания и опит от изключителни преподаватели с глобално ноу-хау с регионален акцент. След завършване участниците стават част от глобална мрежа от успешни възпитаници, готови да споделят опит и да откликнат за професионални или академични съвети. Научете повече на www.aubg.edu/emba



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов