Избрани Новини

“Франкофоли” събира млади франкофони

Ще разсъждават и дискутират по няколко теми

За поредна година Младежки модул събира млади франкофони в Благоевград.  Модулът ще се проведе в зала „22 септември“ днес, като официалното откриване ще бъде от 10:00 часа. Младежкият модул се организира в  рамките на международния фестивал за съвременна франкофонска музика „Francofolies.Благоевград“, който се провежда за четвърта поредна година в Благоевград след дългогодишно прекъсване.
По време на Младежкия модул ще бъдат дискутирани три тези. Първата е  „Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми означава да се ограничи човешкият дух” /Стивън Хокинг/,  втората - „Някой може и да съществува без изкуство, но никой не може да е жив без него” /Оскар Уайлд/ и третата - Човек познава себе си в борбата с препятствията” /Антоан дьо Сент-Екзюпери/. Дискусията ще даде възможност за обсъждане и формулиране на общи аргументи и защита на отделните тези. Участниците в модула ще бъдат разделени на 3 отбора, като всеки отбор ще защитава определената тема.
Участие в тазгодишното издание ще вземат над 100  младежи,  като ще има гости и от Гърция.  
Форумът няма състезателен характер, а идеята е да се приобщят децата и да се създаде близка до тях дискусионна среда за споделяне на идеи и гледни точки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов