Избрани Новини

ОФК "Пирин" даде ново начало с 24 състезатели

Стартира подготовката си за есенния полусезон на Втора лига

ОФК Пирин Благоевград стартира подготовката си за есенния полусезон на Втора лига. Орлетата бяха изведени от новия старши треньор Петър Златинов за първо занимание, като 24 състезатели се качиха в клубния автобус за базата в Рилци след тържествения водосвет.
Освен подписалите вече договори с клуба Юлиян Попев и Антон Костадинов, с отбора от миналия сезон са още Димитър Благов, Александър Башлиев и Манол Чапов. Клубът подписа вече първи професионални договори с талантите Радослав Ангелски и Димитър Митов.
Нови имена на първото занимание бяха Веселин Любомиров, Александър Бастунов, Здравко Илиев, Евгени Тунтев, Любомир Христов и Здравко Николов.
Пиринци ще изиграят първа контролна среща още следващата събота, 30.06, като съперник ще бъде македонския Саса Каменица. Двубоят е плануван за 18:30 часа, на ст. Христо Ботев в Благоевград.
Подготовката ще премине изцяло в домашни условия, като повечето контролни срещи ще се проведат на базата в Рилци или ст."Христо Ботев".
„Отговорността е голяма, давам си сметка за това. Концепцията за подмладяване с местни футболисти ми допада изключително много, дано да се справим. Да си призная, не очаквах покана за Пирин, но такава няма как да се откаже. Въпреки, че не съм играл за клуба, обстановката ми много позната и си давам сметка какво означава Пирин за града и региона. Целта ни е да играем красив и нападателен футбол, и да налагаме талантите от школата“, заяви Златинов.
Орлетата ще преминат медицински и функционални изследвания, като от следващата седмица започват и сериозните двуразови тренировки.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)