Избрани Новини

С рецитал зарадва приятелите си в Благоевград бардът Димитър Христов

Изпя любимите си творби

Вчера в НЧ „Никола Вапцаров“ - Благоевград Димитър Христов представи стихосбирките си „Хармония“ и „Тъги и наздравици“. Те идват след 7-годишно мълчание на барда, а премиерното им представяне тук, в родния град на поета, е първо за страната.

За своите приятели колеги от града Митко Христов изпя най-любимите си песни и сподели най-личните си поетични творби. Разказа скъпи спомени, свързани с Благоевград и зарадва дошлите на срещата със своеобразния рецитал, изпят от сърце и душа. Като завърши с поздрав за всички - авторската си песен за Благоевград.

Поетът е роден на 17 май 1957 г. в Благоевград. Завършва българска филология и риторика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Удостоен е с наградите „Димчо Дебелянов“, „Слав Хр. Караславов“, „Иван Нивянин“, „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти, „Македонски литературен Дедал“ и украинските литературни награди „Гогол“, „Григорий Сковорода“ и др.
Преводач е от руски, украински, и сръбски.
Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. Почетен член на Дружеството на писателите на Македония. Издал е "Работен ден" (1982) – награда „Владимир Башев“, "Ранена свобода" (1989), "Писма до Ева" (1992), "Български видения" (1997) – награда на Съюза на българските писатели за поезия, "Балада за любовта" (2002), "Романтика и пепел" (2004), "Сърдечен ритъм" (2006), "Молитва за България" (2007) – награда „Пенчо Славейков“, "Хляб и вино" (2011) и др.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)