Изграждат тол система и на ГКПП-Гюешево - blagoevgrad.utre.bg

Изграждат тол система и на ГКПП-Гюешево

23 юни 2018, 21:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    АПИ

    Трябва да влезе в действие до 1 януари 2019 г.

От ГКПП-Гюешево до Кюстендил са монтирани 4 камери

Работи се по изграждане и създаване на инфраструктура и връзките за тол системата по направлението ГКПП-Гюешево-Кюстендил-Радомир, обявиха експерти, предаде БНР. Тол система ще се изгражда и на ГКПП-Олтоманци при сръбската граница. 

Екипи на фирмата-изпълнител и специалисти са по трасето от месеци. От ГКПП-Гюешево до Кюстендил са монтирани 4 камери, две камери ще се монтират скоро и между Кюстендил и с.Извор, Радомирско. Две камери ще се монтират към ГКПП-Олтоманци на границата със Сърбия. Видео устройствата ще могат да фиксират и тонажа на преминаващите МПС и товари. Всичко трябва да приключи като монтиране и да влезе в действие до 1 януари 2019 г.

Авcтpийcĸa ĸoмпaния cпeчeли пpoцeдypaтa cъс 150 милиoнa лeвa /бeз ДДC/ и подписа договор за изграждане на ТОЛ системата в България. Πpoeĸтът щe пpoдължи 19 мeceцa и вĸлючвa дocтaвĸa и инcтaлaция нa 500 тepминaлa зa peгиcтpиpaнe и издaвaнe нa eлeĸтpoнни винeтĸи, 100 aвтoмoбилa зa ĸoнтpoл, 100 пyнĸтa зa пpeтeглянe в движeниe и 500 пopтaлa зa тoл ĸoнтpoл. Koмпaниятa щe тpябвa дa изгpaди и изчиcлитeлeн цeнтъp и oфиc зa пoддъpжĸa.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета