Избрани Новини

Откриха нов туристически обект в село Баня

Новият термален и спа център дава отлични възможности за балнео и спа отдих и почивка

Кметът на община Разлог инж.Красимир Герчев бе специален гост на откриването на нов туристически обект в село Баня REGNUM BANYA TERMAL & RECREATION CENTER. Новият термален и спа център е инвестиция на собственика на Регнум ООД - Регнум Банско Апарт Хотел & СПА Уфук Йозтюрк и дава нови отлични възможности за балнео и спа отдих и почивка в прекрасно съчетание на природа, лековита минерална вода. Обектът се намира в близост до едни от най-значимите и посещавани археологически обекти в село Баня, които са и паметници на историята и културата - Римската и Турска баня.
На събитието присъстваха представители на бизнеса, местната и законодателната власт, сред които народният представител Александър Мацурев, както и представители на много институции. Сред специалните гости на събитието бе посланикът на Република Турция Н.пр. Хасан Улусой, Емрах Сазак - търговско аташе на Турция в България
Бурхан Немутлу, директор на Регнум ООД за България, изказа специална благодарност към кмета на община Разлог инж.Красимир Герчев за диалога и създадените отлични условия за развитие на бизнес инвестиции в областта на балнео и спа туризма в село Баня.
Откриването на новия туристически обект термален център - REGNUM BANYA TERMAL & RECREATION CENTER повишава изключително много значението и стойността на село Баня като един от най-добре развиващите се и предлагащ уникални условия курорт за отдих и туризъм. Забележителна композиция на топла и лековита минерална вода, уникална природа и естетска визия в прекрасно съчетание с мястото - сред културни и исторически паметници - отлични условия за туристи и гости.
Инж.Герчев изказа изключителното си задоволство като кмет на община Разлог от факта, че една подобна инвестиция само по себе си добавя огромно значение и възможности за отличаването на село Баня като туристически курорт с висок клас предлагани услуги, в съчетание сред най-добрите дадености - минерална вода и природа. Той отдаде голямо значение на разкритите работни места, както и отличната съвместна работа между големия инвеститор и общината.
Фирмата на собственика развива дейност в седем области с годишен оборот от над 10 милиарда долара, и изборът им да инвестират средства в село Баня е показател за намерените и добре разработени възможности за развитие на туризъм именно в тази част на община Разлог, която се превръща в любима дестинация за отдих и туризъм на стотици гости от цял свят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов