Омбудсманът на Благоевград доц. д-р Валентин Василев се отчете - blagoevgrad.utre.bg

Омбудсманът на Благоевград доц. д-р Валентин Василев се отчете

27 юни 2018, 20:10 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

25 граждани са посетили доц.Василев в обявените приемни дни

Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р Валентин Василев, даде брифинг във връзка с изтичането на първия месец от обявяването на приемно време за гражданите.Той запозна присъстващите на срещата с основните моменти от дейността му до този момент.
25 граждани са посетили доц.Василев в обявените приемни дни. Основните проблеми, които той посочи се разделят в три групи – лични, проблеми, при които гражданите са поискали конфиденциалност на посещенията си, такива в които се поставят въпроси за бъдещи намерения на Общината във връзка с инвестиционни и ремонтни дейности, случаи с дългогодишни имотни спорове и такива със социален оттенък /търсене на помощ и подкрепа при социално значими индивидуални и обществени проблеми. Любопитна подробност в отчета беше присъствието на гражданин на Петрич и трима граждани на Рила, потърсили консултация при Обществения посредник на Благоевград.
В организационен аспект доц.д-р Василев представи няколко осъществени дейности: разработена бланка заявление за прием на граждани, създадена информационна база на сайта на Общината /предстоящо поетапно запълване с нови рубрики и информация/ - http://www.blgmun.com/cat3/Ombudsman/, създадена електронна поща: ombudsman_blgd@blgmun.com, обособено работно място, утвърден след консултации график за прием, изградена индивидулална система за документооборот, израбтени индивидуални печати за входяща, изходяща поща и за институционална идентичност.
В информацията, за дейността в рамките на един месец, присъстваха и участие в инициативи, конференции, кръгла маса, обществена дискусия, организирана в парламента от националния Омбудсман Мая Манолова и Националното сдружение на местните обществени посредници в страната.
Доц. д-р Василев обясни, че в деловодството на Народното събрание е внесен проект за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, регламентиращ избора и правомощията на обществените посредници в българските общини.
„Това, което съм заложил като предстоящи дейности в бъдеще са изготвяне на експертен анализ за идентифицирането на добри практики, предстои да се изготви график с кметовете на малките населени места във връзка с изнесени приемни, предвиждам и подготовка и представяне на идейни проекти за ритуализация на дейността и функциите на Обществения посредник“, обясни още Общественият посредник на Благоевград. Той пое ангажимент за регулярни брифинги за представяне на текущата дейност на институцията.
В края на срещата, доц. д-р Валентин Василев благодари за съвместната работа и оказаното съдействие на Община Благоевград, Общински съвет- Благоевград, РУО - Благоевград, ръководствата на учебни заведения, детски градини, ясли, както и на социалните заведения в града.

  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета