Месец юни завършва със "Световъртеж" в благоевградския театър - blagoevgrad.utre.bg

Месец юни завършва със "Световъртеж" в благоевградския театър

27 юни 2018, 21:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Представлението е на 28-ми юни от 19:00 ч.

Утре /28.06.2018г./четвъртък/, от 19:00ч., хитовата комедия „Световъртеж” на Драматичен театър „Н.Вапцаров” е отново на сцената.
Истински световъртеж от смях очаква зрителя. Френската комедия, през погледа на Огнян Спиров и Биляна Дилкова, бързо се превърна в хитово заглавие в календара на Благоевград.
За авторите, Жан Жак Брикер и Морис Ласег, критиката твърди, че са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия. Пиесите им се играят при изключителен зрителски интерес и отдавна са напуснали пределите на Франция.
„Една пиеса, в която ситуациите са почти фарсово разиграни, героите са близки до типажите на Комедия дел Арте в духа на Молиеровата класическа комедия.
Авторите поставят на изпитание усилията на героите да разкрият истината, а тя все повече се заплита в мрежи от лъжи и това естествено предизвиква смях и недоразумения. „Световъ ртеж” е комедия за нравите на съвременното общество, което не може да се справи с най-нормалните за развитието на цивилизацията понятия като дълг, морал, истина, уважение, добро, зло. Гледайте постановката на Драматичен театър - Благоевград и ще се посмеете, защото „Световъртеж“ – такъв е животът!” – Огнян Спиров и Биляна Дилкова.
В представлението участват Александър Митев, Теодор Куков, Аладин Алиибрахим, Биляна Дилкова, Божана Косева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета