Разложкият музей ще обнови една от основните си експозиции - blagoevgrad.utre.bg

Разложкият музей ще обнови една от основните си експозиции

28 юни 2018, 15:06 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

Изложбата ще бъде открита за празника на града през месец октомври.

Исторически музей - Разлог ще обнови една от основните си експозиции и ще отрази по нов начин миналото на град Разлог от неговото създаване. Основна идея на експозицията е да се проследи стопанския, културен и обществен живот на населението през тези периоди. Изложбата ще бъде открита за празника на града през месец октомври.
В бъдещата изложбата ще бъдат експонирани малко известни снимки, писмени и веществени извори за израстването на града през годините на Възраждането. През епохата градът се оформя като Околийски център и e единственият град до 1925 г., когато сменя старото си име Мехомия на Разлог.
Проектът „Нова визия на изложбата за Разлог” е одобрен от експертна комисия на Министерството на културата през месец май. Договорът, който беше подписан между министъра на културата и  Христина Манова, директор на Историческия музей - Разлог, е на стойност 4 100 лв. и това ще позволи да се изработят табла с информация на български и английски език. Това е трети проект, спечелен в последните две години от Исторически музей - Разлог, финансиран от Министерството  на културата и съфинансиран от Община Разлог.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета