Банско открива летния сезон с най-дългата водна пързалка в Европа - blagoevgrad.utre.bg

Банско открива летния сезон с най-дългата водна пързалка в Европа

30 юни 2018, 09:20 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Юлен АД

  За малчуганите има и катерачни стени

 • Снимка:
  Юлен АД

 • Снимка:
  Юлен АД

 • Снимка:
  Юлен АД

Точно в 8:30 ч. кабинковият лифт ще извозва гости към Бъндеришка поляна

Днес в най-големия български планински курорт Банско се открива официално летния сезон под връх Тодорка. Точно в 08:30 ч. кабинковият лифт ще започне да извозва гости към прохладната зеленина на Бъндеришка поляна, където надуваеми замъци очакват най-малките посетители. За малчуганите има и катерачни стени с осигурителни въжета.
Най-дългата водна пързалка в Европа е именно в Банско и отново ще посреща туристи. Най-дългата в света се намира в САЩ. Българската е с над 400 метра дължина и ще покачва адреналина на посетителите в подножието на най-високите върхове на Пирин. Предвидени са съблекални и кърпи за гостите. Ако туристите предпочитат да не се мокрят, могат да се насочат към пързалката с гумени шейни, където пътечката за скиори ще ги качи до началото на улея, по който се спуска с гума и каска, които се получават на място.  
Освен това гостите могат да наемат велосипеди за разходки в планината или да премерят сили на мини голф или мини футболното игрище. На 1620 метра надморска височина всички могат да се насладят на чистия въздух и природата, далеч от жегата на града и навалицата на морето - с разходка до Байкушевата мура, до Рибно езеро или пък с изкачване на връх Вихрен. Изборът на маршрути и спортни дейности в Пирин е почти неограничен, но всеки трябва да е подготвен и екипиран за начинанието си!  Но ако туристите са решили просто да разпускат, може да седнат в ресторант „Бъчвите“ или VIP Room и да съберат тен с напитка или книга в ръка.  
Кабинковият лифт ще работи до 16:30 ч.Коментари (2)

Потребител
Марто
Браво на Банско! Редно е и други общини да се поучат от техния добър опит в развитието на летен и зимен туризъм, особено зимен, и да го приложат успешно и на техните територии!
27 юни, 15:10 ч.
Потребител
Христов
Хората в Банско много добре знаят как да привличат туристи! С подобни атракции, които са най-големите в Европа, са на прав път!
26 юни, 17:43 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета