Читалище "Братство ” посрещна доброволци от Македония - blagoevgrad.utre.bg

Читалище "Братство ” посрещна доброволци от Македония

04 юли 2018, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    НЧ "Братство" Кюстендил

    Ще подпомагат работата на читалището

Стартира проект "ЕДС – академия за живота" по програма "Еразъм +”

От 1.05.2018 г. стартира проект "ЕДС – академия за живота" по програма „Еразъм +”, Ключова дейност „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Младеж , съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.
В рамките на проекта на 1.07.2018 г. в читалище "Братство 1869" пристигнаха доброволците Кристина Талевска-Царибродска и Владимир Стойчески от Македония. Кристина е на 19 г. от  Битоля, а Владимир на 21 и ще подпомагат работата на читалището в продължение на шест месеца.
Доброволците ще се включат в разнообразната дейност на читалището, като ще съдействат при организирането и провеждането на културни инициативи и концерти, изложби, информационни кампании, кръгли маси, семинари и конференции, обмяна на опит с доброволци от местни младежки организиции, реализиране на съвместни инициативи и проекти, подпомагане работата на Доброволчески клуб - Кюстендил и др.
Кристина Талевска-Царибродска и Владимир Стойчески са доброволците, които читалището приема по четвъртия спечелен проект по Европейската доброволческа служба. През 2011 г. тук на работа бе Озан Биледжен от Турция, а през 2012 г. и 2016 г. доброволческата си служба реализираха Александра Дунимаглоска и Дарко Дамески от Македония.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета