Избрани Новини

Фондация "Четири лапи" настоява за спешни мерки срещу "кучешкия туризъм"

Кучета от приюта в Благоевград изоставят в района на село Стара Кресна

От Фондация "Четири лапи" настояват за спешни мерки срещу поредния случай на транспортиране на кучета от приюта в Благоевград до района на село Стара Кресна, където те биват изоставяни, информира БНР. 

Граждани са сигнализирали организацията за защита на животните, като са изпратили снимки и видеоклип, от който се вижда, че микробус с логото на Община Благоевград разтоварва много кучета в землището на селото, намиращо се на територията на община Кресна. По-късно става ясно, че това е лицензиран автомобил на фирмата, която стопанисва  кучешкия приют в областния център. Той е с капацитет 30 животни, а след последната акция по залавяне на безстопанствени кучета, броят им се увеличил до критичните 50, което принудило служител на фирмата да се освободи от част от животните. Нарушенията в приюта са системни, призна д-р Атанас Григоров от Областната агенция по безопасност на храните:

"Там са сложни нещата. Трябва да го затворим този кучкарник. Ако го затворим, от една беля ще се хвърлим на още по-голяма. Би трябвало по закон да ги върнем в центъра. Но законът казва и друго - при обществени, държавни учреждения, детски градини да не се пускат тези животни."

От Фондация "Четири лапи" настояват за спешни мерки срещу "кучешкия туризъм" и третирането му като престъпление.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов