Избрани Новини

Промениха мярката за неотклонение на началника на КАТ-Благоевград

Данаил Стоицов вместо "задържане под стража“ ще внесе 10 000 лева парична гаранция

Окръжният съд в Благоевград промени мярката за неотклонение на началника на сектор „Пътна полиция“ в Благоевград Данаил Стоицов от „задържане под стража“ в парична гаранция, предаде БНР.

Делото се гледаше при закрити врата по искане на защитата и на прокуратурата, заради изнасяне на данни от личен характер, които не бива да стават обществено достояние, реши съдия Диана Узунова. Аргументите за замяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в парична гаранция от 10 хиляди лева съобщи адвокат Иван Чолаков, защитник на обвинения в корупция полицейски началник:

"Към момента, бидейки отстранен от длъжност, Стоицов няма как да повлияе на разследването. Има тридневен срок за обжалване на определението. След влизането му в сила, тогава ще трябва да внесем паричната гаранция. Към момента остава в ареста, защото определението не е влязло в сила.

Началникът на КАТ "Пътна полиция" беше арестуван на 23 май при зрелищна акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР и Националната следствена служба, по сигнал за действаща от години схема за бърза регистрация на автомобили срещу  допълнително заплащане. Заедно със Стоицов бяха задържани още няколко лица, които по-късно бяха освободени.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)