БФСки и Банско получиха отново отлична оценка от ФИС - blagoevgrad.utre.bg

БФСки и Банско получиха отново отлична оценка от ФИС

05 юли 2018, 11:10 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БФСки

Инспекцията за СК при мъжете догодина бе ръководена лично от Маркус Валднер

Българска федерация ски и екипът на Банско получиха за пореден път отлична оценка от ФИС за подготовката на стартове от Световната купа по ски.
Инспекцията за СК при мъжете догодина сега бе ръководена лично от Маркус Валднер, рейс директор на стартовете за Световната купа при мъжете. Заедно с него бе и Емануел Кодер от ФИС.
В делегацията бяха и представители на компанията "Инфронт", която държи тв.правата за стартовете за СК, както и Инго Хопфгартнер от Alpina Safety Systems, които отговарят за обезопасяването на пистите по време на стартовете.
От българска страна инспекцията бе ръководена от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки. С него бяха и Виктор Гичев, рейсдиректор на стартовете в Банско и Валентин Стефанов, рейсдиректор на петте старта за СК проведени до момента в курорта. Домакините от "Юлен" бяха представлявани от Георги Попов, директор на пистите в курорта, както и отговорници по всички звена свързани с подготовката на купата. Екипът обиколи пистите под Тодорка, които ще приемат стартовете в супергигантския слалом, алпийската комбинация и гигантския слалом от 22 до 24 февруари 2019-а година, а след това се срещна и с президента на БФски Цеко Минев.
По-късно бе направена и визита на хотелите, които ще приемат състезатели, треньори, ВИП гости и журналисти на стартовете, както и местата за вакс кабините. Валндер даде отлична оценка на подготовката от страна на БФСки и Банско за предстоящите стартове.
Световната купа през февруари ще е най-голямото спортно събитие в България за 2019-а година.
Българският топ курорт е единственият в Източна Европа, който през 2019-а приема три старта за Световната купа в алпийските ски.Коментари (3)

Потребител
Деси
Банско се представи отлично при организацията на състезания по ски от Световната купа, затова е заслужена оценка!
05 юли, 16:47 ч.
Потребител
Kali
Няма как да е друга :)
05 юли, 14:12 ч.
Потребител
Братът
Заслужена оценка. А и щом от ФИС казват, те си разбират от работата. Дано Банско получава все такива оценки, щото много яко организират нещата. Евалата.
05 юли, 13:14 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета