Филип Зеленски с експозиция в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Филип Зеленски с експозиция в Благоевград

07 юли 2018, 10:48 | blagoevgradutre
  • Откриването е от 13.00 часа

Представи изложбата "Продуктов дизайн“ в Градската художествена галерия

Филип Зеленски представи изложбата си „Продуктов дизайн“ в Градската  художествена галерия в Благоевград. Експозицията представя 21 вдъхновяващи обекта – 14 предмета от стъкло и 7 от метал. Всички те са създадени от Филип Зеленски и произведени от Glass Studio S.A в България и Гърция. Предметите са пропътували света и в момента се намират на 6 континента – Европа, Африка, Северна и Южна Америка, Азия и Австралия в луксозни и престижни хотели и ресторанти.
Филип Зеленски е продуктов и интериорен дизайнер почти 20 години. Неговата креативна личност ясно се забелязва във всички му проекти. Филип Зеленски обединява вдъхновението с практичността в своите продукти. Репутацията му е на дизайнер иноватор и артист, който не се страхува да поема рискове и предизвикателства в работата си.
Авторът признава, че музата му при създаване на селектираните за изложбата уникални обекти идва от заобикалящата го среда – природата, архитектурата, музиката, изкуството и предмети от ежедневието.
Изложбата бе открита на 3-ти юли, но тази събота от 13.00 часа ще се проведе второ откриване на експозицията за всички жители и гости на града, които не успяха да присъстват във вторник. Изложбата ще бъде позиционирана в Градската  художествена галерия до 17 юли.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета