Избрани Новини

Комисия в Жабокрът избира най-красив и подреден двор в селото

В надпреварата се включват над 30 домакинства

Веднага след дъждовете специалната комисия ще обиколи дворовете на семействата, които участват в конкурса за "най-красив и най-подреден двор" в кюстендилското село Жабокрът, обеща кметът Десислава Стоянова, информира БНР.

Това е 10-ото издание на надпреварата, в която се включват над 30 домакинства. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на празника на селото - последната неделя на август.

Комисия с председател от общинската администрация  в Кюстендил, по принцип - озеленител, ще мине още тези дни, когато дворовете са окъпани в зеленина и цветята са на-свежи, докато през август много от цветята вече се прецъфтели.

До самия финал обаче, участниците ще трябва да работят усилено за доподреждане и доразкрасяване на двора си. В критериите за оценка се вземат как се поддържа дворът, озеленяването и цветните алеи, както и входната врата и дали го има и е в изправност звънецът, а също и тротоарът пред къщата, къде е разположен и в какво състояние е контейнерът за смет, но и има ли кът за отдих и гости, беседка, барбекю и др.

Победителят получава известна парична премия и приз, купа. Освен с този си конкурс, Жабокрът е известно и с това, че близо 100 % от земеделските земи се обработват, а селото прилича на машинно тракторен парк с модерна земеделска техника  почти пред всяка къща, припомня кметът Десислава Стянова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов