Избрани Новини

Прокуратурата протестира изменението на мярката за неотклонение на Д.С.

Той е сред арестуваните пътни полицаи в Благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград в законоустановения срок внесе протест срещу определението на съда за изменение на мярка за неотклонение спрямо Д.С. от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на десет хиляди лева.

Д.С. е бил задържан след акция, проведена на 22.05.2018 г. от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Националната следствена служба. Били са му повдигнати обвинения за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Благоевград, той приемал дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер. Освен това той е бил подведен под наказателна отговорност за превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

По делото са били повдигнати обвинения на други две лица – Б.Ш. и Н.Д., участвали в извършване на престъплението. С тяхно участие били създадени условия за намиране на лица, желаещи да регистрират пътни превозни средства както в Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание.

Разследването по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов