Община Петрич придобива имота на бившето помощно училище - blagoevgrad.utre.bg

Община Петрич придобива имота на бившето помощно училище

11 юли 2018, 16:47 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

Решението е от днес на Министерския съвет

След години: Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище.
Решението е от днес на Министерския съвет. Община Петрич ще влезе във владение на бившето помощно училище „Св.Св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневен център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневен център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито.

Още през декември 2017 г. екипът на кмета Димитър Бръчков направи постъпки за придобиване имота на бившето помощно училище „Св.Св.Кирил и Методий” безвъзмездно в собственост на Общината. Сградата е неизползваема около две десетилетия, почти е разрушена и ограбена. Предвид факта, че не се стопанисва, в началото на тази година, в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв.м. Намира се на входен булевард в града.

Това е поредният имот, който Община Петрич придобива безвъзмездно. Припомняме, сегашната местна власт приключи процедурите по придобиване в собственост на 54 дка държавен терен, който се отреди за градски парк, на 7,665 дка от „Напоителни системи” ЕАД за разширяване в двулентов на пътя към комплекс „Ванга”, м. Рупите, на спортната зала в Гранично поделение. Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерството на правосъдието в центъра на града. „Още при встъпването в длъжност заявихме, че Общината ще придобива имоти, за да реализира свои проекти и да има собственост. Работим в тази посока”, припомни кметът Димитър Бръчков.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета