Избрани Новини

Сватба и предложение на брак по време на Международния поход на Норбеков

Участниците в похода в рамките на 10 дни посетиха чудесни кътчета в Югозападна България

Участниците от Международния поход на световноизвестния учен Мирзакарим Норбеков бяха гости на традиционна българска сватба в село Делчево, сгушено в Пирин планина. Нина и Матей, облечени с местни носии, засвидетелстваха любовта си в уютната обстановка на „Шапковата къща“.

Запознават се през януари тази година в австрийския град Инсбург, където Матей от години работи. „Нещо ме поведе към този град да потърся възможност за реализация“, споделя младоженката, която е от Молдова. „Срещнах я малко, след като се завърнах от похода с Мирзакарим Норбеков в Индия, където осъзнах, че е време да създам семейство“, казва Матей. Той допълни, че в България ще изкарат своята „медена“ седмица, а после се връщат в Австрия за рождения ден на Нина, за да отпразнуват сватбата с приятели и близки. „Да се разбират, приемат, обичат и плодят!“, пожела на младоженците кумата Жана Иванова – издател на продуцентска къща „Жануа 98“ и организатор на Международния поход.
По време на беседата на Мастера сред приказното селище Омая Мирослав от Чехия направи предложение за брак на своята приятелка Тереза, с която са заедно от година и половина. „Когато я видях за първи път, знаех, че с нея ще споделя живота си“, сподели 36-годишният Мирослав, който се занимава с компютърни технологии. Същото усещане е имала и Тереза, която е финансов и правен консултант. С учението на Норбеков ги запознава майката на Мирослав и, разбирайки за международния поход, решават да пристигнат в България.
Участниците в международния поход в рамките на 10 дни посетиха чудесни кътчета в Югозападна България. Групата направи походи от Попови ливади до с. Делчево, от с. Орцево до „Бабяшка чука“, от Семково до Сухото езеро, като се докосна до магнетичната природа и до местния бит и култура на жителите на населените места, през които премина. Последователите на Норбеков видяха още Ковачевица, Лещен, Долен и други живописни селища и забележителности в Рила, Пирин и Родопите. Към похода в България се присъединиха около 100 човека от 8 държави.
За шеста поредна година издателят Жана Иванова организира международен поход с акад. Мирзакарим Норбеков в България. В рамките на 10 дни участниците в него успяват да се докоснат до учението на световноизвестния учен, писател, изследовател, основател и президент на Института на Норбеков. Той е автор на много патентовани научни изобретения и открития, доктор по психология и педагогика, член на руски и чуждестранни академии, треньор, с черен колан по карате.
На 16 юли 2018 г. (сряда) в хотел „Приморец“ в Бургас ще се проведе творческа среща „Философия на успеха. Как да изтеглим късата клечка“ с акад. Мирзакарим Норбеков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)