Избрани Новини

Каракачанов към Нинова: Пропуснахте да ни поздравите на стоплянето на отношенията между САЩ и Северна Корея!

Томислав Дончев през смях: Разрязахме Атлантиченския океан през средата!

Министрите продължиха да се забавляват с озадачаващото изказване на председателя на БСП Корнелия Нинова, че българското Председателство носи вина за митата, наложени от САЩ върху стоки внос от ЕС.

Явно правителството е виновно за всичко - за Скрипал, за бомбардировките срещу Сирия, за разделението в Европа, коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Много наивно си мислих, че основната ни амбиция е била да постигнем напредък за Западните Балкани. Пропуснахте да ни похвалите за стоплянето на отношенията между САЩ и Северна Корея!“, заяви патриотът. „Бях си приготвил 8 страници отчет, но като слушам изказванията в дебатите тук, се сещам за онзи стар виц –„Защо в ада на българския казан няма пазачи?“, обърна се към депутатите министърът.

Вицепремиерът Томислав Дончев също не успя да се сдържи и да остави думите на Нинова без коментар.

„Всичко бледнеене пред констатациите за нарасналата геополитическа мощ на България, която е в състояние вече да разцепи Европа. И не само да я разцепи през средата, а да я накъса. Да изтръгне от сърцето й Вишеградската четворка, да я разреже един път по хоризонтала и един път по вертикала. Що за тактическа подлост? Що за стратегическо коварство? Нещо повече – малка България е в състояние да разреже отнощенията между Европа и САЩ през средата на атлантическия океан“, коментира привидно сериозно Дончев.

Иначе по същество вицепремиерът обясни, че бюджетът по кохезионната политика за следващия програмен период ще се увеличи, а няма да намалее.

„Разбрах, че някой подкрепя различни държави за определяне на бюджета. Различни държави подемат инициативи за промяна в разпределението на средствата“, обясни Дончев. По думите му бюджетът на България се увеличава, така че „бъдете внимателни какво точно подкрепяте“, каза вицепремиерът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов