Световни музиканти гастролираха в Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Световни музиканти гастролираха в Разлог

14 юли 2018, 16:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

Започна първият международен фестивал за камерна музика

В Разлог се постави начало на нов музикален фестивал, посветен на камерната музика.

Снощи световно известните изпълнители Йорам Зербиб - китара /Израел/, Силвия Ангелова – сопран /България/, Марина Иванова - пиано /България/ и Марина Фридман - пиано /Израел/, откриха фестивала. Публиката успя да се наслади на произведения на Моцарт, Шопен, Шуберт, Менделсон и др.
Днес голямата изненада на фестивала ще бъде Етсуко Хиросе – пиано /Япония/, която ще омае публиката със своето виртуозно изпълнение. Марина Фридман отново ще се появи на сцената, за да създаде неповторимо удоволствие за слушателите си.
В заключителната вечер /15 юли/ участие ще вземат Лоран Ле Флечер - цигулка /Франция/, Игор Киритченко - чело /Франция/ и отново Марина Фридман.
Всички участници са брилянтни изпълнители и са лауреати на престижни световни конкурси.
Организатори на фестивала са приятелите на Разлог Марина и Николай Фридман от Израел, с изключителното съдействие на кмета на община Разлог Красимир Герчев, община Разлог и читалището в Разлог.
Съпътстващо събитие на фестивала е изложбата на израелските художници Тина и Илия Богдановски, която се проведе непосредствено преди началото на фестивала.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета