Избрани Новини

Няколкостотин души отдадоха почит на Боян Петров

Заедно изкачиха Мальовица

От днес на хижа "Мальовица" в Рила има дневник в чест на алпиниста Боян Петров.  Той самият е имал желание да постави там дневник, както по пътеката към местността Копитото на Витоша. Това каза за БНР директорът на Националния парк "Рила" Красимир Андонов.
Той и още няколкостотин души отдадоха почит на Боян Петров, като изкачиха Мальовица - последният български връх, на който Боян Петров е бил, преди да замине за Хималаите и да изчезне там. 
Походът започна в 8 часа. За около 4 часа участниците изминаха маршрута от над 6 километра с положителна денивелация от над 1000 метра до върха. Повечето от хората бяха спортисти, но имаше и по-възрастни, а най-малкият участник беше на 3 години. Времето беше подходящо - слънчево на изкачване, облачно и прохладно в най-трудната част. Походът, освен в чест на Боян Петров, беше и в подкрепа на хората с рискови професии, обясни един от организаторите - бивш военен пилот. 
Хората споделиха, че участват в това предизвикателство, вдъхновени от Боян Петров, който насърчаваше всички да изкачват своите си върхове.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)