Избрани Новини

Пъстро лято за децата от Симитли

Предстоят им интересни срещи и пътешествия

От понеделник в Община Симитли започва пъстро лято за децата, съобщиха от общинската администрация. Традиционната грижа за децата е за забавно лято с най-различни игри и занимания. Какво ги очаква в „Пъстро лято“?
Първият ден от заниманията за децата е 16-ти юли (понеделник), когато децата на Симитли ще се запознаят с ветеран от Втората световна война. В залата на общинска администрация Симитли всички заедно ще честват 95-та годишнина на Стоил Митрев. Героят от Драва и носител на ордена "За храброст" Стоил Митрев ще разкаже пред участниците своите спомени от събитията преди над 70 години.
На 17-ти общинската администрация е подготвила еднодневна екскурзия на децата в Национален парк „Пирин“. Всички заедно ще отидат да видят Байкушевата мура, хижа "Вихрен" и езерото „Окото“.
На 18-ти (сряда) всички заедно ще отбележат 181 години от рождението на Апостола. Венци и цветя ще бъдат поднесени на бюст паметника на Васил Левски в мемориалния парк на площад „Септември“ в Симитли.
На 19-ти децата сами ще направят градският парк, в който играят всеки ден, по-приветлив и приятен. Те ще запретнат ръкави и ще почистят заедно площите на лесопарка.
На 20-ти, когато  се отбелязват 115 години от Илинденско-Преображенското въстание,  читалището в Симитли ще направи едно виртуално пътешествие в историята. Запознаване с историята чрез презентации и литература ще има в библиотеката на читалището за всички деца.
Всички мероприятия за децата ще започват в 10:00 часа, за да не бъдат лишавани от ваканционния си сън, с намигване казват организаторите.
За поредна година общинска администрация разработва програма, част от стратегията за здравословно развитие на младежта в Симитли, в която всеки ученик може да оползотвори максимално лятната ваканция.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)