Да помогнем на 14-годишния Иван Христов! - blagoevgrad.utre.bg

Да помогнем на 14-годишния Иван Христов!

16 юли 2018, 15:21 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

Община Благоевград поставя кутии за дарения в негова помощ

Община Благоевград поставя кутии за дарения в помощ на 14-годишния Иван Христов. Те ще бъдат позиционирани в сградата на Общината, МОЛ Ларго, кино „Синемакс“.
Иван е на 14 години, тренира бейзбол и ще учи в Езиковата гимназия в Благоевград. В началото на месец май той получава болки в коляното, които лекарите отдават на спортни травми от тренировките по бейзбол. Лекуващият ортопед прилага инжекции, но след две седмици болката става непоносима. Лекарите назначават рентген и скенер. Резултатите от скенера не са категорични, но съмненията са за остеосарком - злокачествен тумор, разновидност на рака на костната система. Семейството веднага е изпратено в Горна Баня, където биват назначени
други изследвания - ЯМР; костна сцинтиграфия; рентген на гръден кош; ехография на коремни органи. До момента обаче лекарите не са сигурни дали става въпрос
за остеосарком или сарком на Юинг. Следващите стъпки са химиотерапия и операция (Различното в двете диагнози е вида на химеотерапията, която ще се предприеме преди и след операцията). По време на операцията се поставя имплант, който трябва да бъде с механизъм за растеж, заедно с костта, тъй като Иван е едва на 14 години. Имплантът се слага на мястото на колянната става и голяма част от бедрената кост. В България обаче такъв имплант все още не може да бъде изработен. Той трябва да бъде поръчан от Германия, като сумата, която е нужна за закупуването му, е над 30 хил. лева (по данни от лекарите от Горна Баня).
Междувременно семейството се свързва с клиника в Германия, която предлага оферта само за операцията на цената от 93 000 евро.
Както за повечето семейства в България, които са попадали в безмилостната борба с рака, така и за семейство Христови сумата е непосилна.
До момента Иван имаше единствено дарителска сметка -
BG13FINV91501317178315
Титуляр на сметката е майката на Иван: Ваня Георгиева Христова
Първа инвестиционна банка АДКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета