Избрани Новини

Ветерани от Втората световна се срещнаха с малки родолюбци от Симитли

Всички заедно честваха 95-та годишнина на Стоил Митрев

Ветерани от Втората световна война разказаха за преживяванията си и любовта към родината на млади родолюбци от Симитли. В рамките на „Пъстро лято“ деца от Симитли се срещнаха с 90 и 95-годишните ветерани Атанас Чорбаджийски и Стоил Митрев. В залата на общинска администрация Симитли всички заедно честваха 95-та годишнина на Стоил Митрев.
Героят от Драва и носител на ордена "За храброст" Стоил Митрев разказа от първо лице пред участниците своите спомени от събитията преди над 70 години. Торта и свещички бяха подготвили децата от детския парламент, а бай Стоил заедно с тримата си правнуци духна свещите, като пожела на себе си и всички присъстващи много здраве.
Председателят на Областната организация на Съюза на ветераните от войните- Елена Икономова връчи поздравителни адреси и награди на Стоил Митрев, който днес беше в центъра на вниманието. Поздравителен адрес и подаръци също имаше от кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който изказа своята признателност към ветерана, заедно със своите колеги от общинска администрация.
Заместник-кметът Евгения Георгиева с радост посрещна и двамата ветерани в администрацията и също пожела още дълги години да са сред нас. Децата задаваха въпроси и искаха да разберат какво е да си на война. Той обеща 100-та годишнина да празнуват в село Сушица, където живее и да продължава да радва всички с присъствието си.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)